21 Ağustos 2017 Pazartesi

YUFÇİSA (YUFKALI ET)

  
  Hazır Kurban Bayramı yaklaşıyorken bizim bayram sofralarımız da olmazsa olmaz yemeklerimizden bahsetmemek olmaz.Hem anmak  hem de bu tariflerin unutulmaması adına tarif günlüğümde yer alması isabetli olacaktır.Büyüklerimden öğrendiğim kadarıyla aktaracağım elbette farklı yapan da vardır.Yufkayı kendimiz açabildiğimiz gibi hazır yufkacıdan kuru yufka alarak da yapıyoruz.Tercih sizin artık.Tarifi hazır kuru yufkadan verecegim.
  


MALZEMELER;

  • 10 Yaprak Kuru Yufka
  • Kemikli ya da Kemiksiz İri Doğranmış Et (Tavuktan da yapılabilir ama orjinali.kurban eti)
  • Acı/tatlı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Su
YAPILIŞI;

ZORU TERCİH EDECEKLER İÇİN;
Eğer yufkaları kendiniz yapacaksanız malum üçlü un,su,tuz karışımından ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğuruyoruz. Ardından yufka boyutunda açabildiğimiz  kadar açıp Saç varsa üzerinde biraz kurutuyoruz. Çünkü bu tarif için kuru yufka gerekli.

KOLAYI TERCİH EDECEKLER İÇİN;
Kuru yufkalarımız hazır bir kenarda iri parçalanmış şekilde kalabalık bayram ziyafet sofralarında servis edilmek üzere bekliyor.
Tercihi size kalmış miktarda olan etlerimiz tencereye alınarak üzerine kaynar su ilave ediliyor.İyice dağılana kadar pişirilmesi gerekmektedir.Etlerin pişme aşamasında suyuna tuz ve bolca miktarda toz kırmızı biber katarak lezzetlendiriyoruz.

SERVİS AŞAMASI;

İlk önce tabağa bir miktar parçalanmış kuru yufka alınır.Üzeri kaynattığımız et suyu ile ıslatılır.Tercihe göre et suyu yufkalar ıslandıktan sonra süzülebilir ya da sulu da kalabilir.Son aşama istenilen miktarda et tanzim edilerek servis edilir.

                                  

                                             AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok: