15 Aralık 2018 Cumartesi

KABAK TATLISI


KABAK TATLISI


 MALZEMELER
  • 1 kilo balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker(kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir ya da daha az)
  • Dövülmüş çeviz



YAPILIŞI


  Balkabağı dilimlerini 2-3 parmak genişliğinde doğradıktan sonra bol suda yıkayın.Yayvan bir tencereye kabakları dizdikten sonra üzerine şekerini serpin.2-3 saat yada bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek kalmıyor.Bekletmeye vaktimiz yoksa hemen ocağa alıp kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde hiç su eklemeden de pişirebiliriz. Tercih sizin.  Balkabakları yumuşayana ve şekeri ağırlaşana kadar yaklaşık 40 dk.pişirdikten sonra soğuması için servis yapacağımız geniş bir tabağa alınarak üzerine ister tahin ister ceviz eklenerek servis edilir.


                                       AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok: