KATMER POĞAÇA
Malzemeler
- 2 bardak süt / 300 ml bardak (Süt yerine yoğurt kullandım)
- Yarım bardak su
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
- 1 paket yaş maya (Kuru maya kullandım)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 kg un 1 bardak un kulandım
İÇ MALZEMESİ
- Beyaz Peynir
- Maydonoz
- İsteğe bağlı karabiber
- Yumurta sarısı
ARASINA SÜRMEK İÇİN
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
YAPILIŞI
Öncelikle maya,şeker ve tuz ılıtılmış süt(ya da Yoğurt) ve su karışımında eritilir ve ön mayalandırma işlemi yapılır.Sonrasında yumurta akı,sıvı yağ ve un hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.1 saat mayalanmaya bırakılır.
Hamuru 30 eşit parçaya bölerek beze haline getirilir.Ardından her beze tabak büyüklüğünde açılır ve aralarına tereyağ sürülür.9 adet açılan hamur arasına yağ sürülür son 10.kata sürülmez.(Sonrasında açılması kolay olsun diye.)

Bekletilen 3 tane 10'ar tane açılan hamurlarımızı sırasıyla 2 cm olacak şekilde açalım ve pizza gibi dilimleyerek iç harçlarını yerleştirelim.
Ardından rulo yapıp tepsiye dizeim.
10 dk tepsi mayası için bekletildikten sonra yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Ardından rulo yapıp tepsiye dizeim.
10 dk tepsi mayası için bekletildikten sonra yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder