16 Mayıs 2020 Cumartesi

FINDIKLI PASTANE POĞAÇASI



PASTANE POĞAÇASI 
  • 250 tereyagi (oda isisinda yumusamis)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşıği yoğurt
  • 2 yumurta birinin sarısı uzeri icin
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 6,5 - 7 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • File fındık


HAZIRLANIŞI :


Yoğurma kabına bütün malzemeleri alıp,ununu azar azar dökerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoguruyoruz.Mayalanması icin üzerini örterek bekletiyoruz.Ardindan mayası gelen hamuru bezelere bölüp iclerine peynir koyarak tepsiye diziyoruz.Tepsi  mayası içinde biraz bekletiyoruz .Yumurta sarısı sürüp, üzerine file fındık serpiyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz.İsteğe göre üzerine hashas, susam çekirdek,file badem isteğe göre serpeleyebilirsiniz!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HOŞGELDİNİZ