16 Ekim 2022 Pazar

BAKLAVA CHEESCAKE

 


MALZEMELER

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Tabanı için;
  • 1 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı şeker

Cheesecake İç Harç İÇİN

  • 600 gr labne peyniri ( Bim labne kullanıyoruz.)
  • 1 kutu sıvı krema (200ml)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Süslemek için en üste;

  • 2 yemek kaşığı bal
  • Fıstık



Baklava Cheesecake Tarifi'nin Yapılışı;


Baklavalık yufka üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından bolca sürüp üzerine çok az toz şeker serpiştiriyoruz ve kelepçeli kalıba yanlardan taşacak şekilde (fotoğraftaki gibi) yerleştiriyoruz.10 kat için de aynı işlemi uyguluyoruz. .İç harcı için labne peynir ve şekerini tel çırpıcı ile çırpıyoruz.Kremayı ilave edip 2 dakika daha çırpıyoruz.Un, nişastayı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz.Ve baklava yufkalarının ortasına döküyoruz.Kenardan sarkan yufkalarla üzerini rastgele kapatıyoruz.Fırınımızın en altına bir tepside sıcak su koyuyoruz.Fırının orta rafın bir altına kalbımızı yerleştiriyoruz.170 derece alt üst ayar fırında 50/60 dakika üzeri altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.Fırını kapattıktan sonra kapağını aralayıp yarım saat cheesecake’imizin yavaş yavaş soğumasını sağlıyoruz.Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince en az 5-6 saat buzdolabında iyice soğutup istediğe göre süsleyip servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok: