26 Ağustos 2017 Cumartesi

ÇİFT KATLI PASKALYA


Daha denemedik ama bizim evdekilerin canı paskalya çektiği an bu tarif yapılacak.Bakalım nasıl olacak 😋
Masmavi3Mutfakta

MALZEMELER;

*250 ml Krema
*6/6,5 çay bardağı Un (500 gr,dikkatli ekleyin lütfen)
*Yarım çay bardağı Seker (60 gr)
*3 Yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
*Bir fiske Tuz
*1 paket Vanilya
*1 paket Instant Maya
*Limon kabuğu rendesi
*Bir miktar file badem
*İstege bağlı 1 çay kaşığı Mahlep (Mahlepsiz paskalya olmaz bence )

____PÜF NOKTALAR ____
➡Yumurta sarinizin parlak olması için içerisine bir kaç damla krema ekleyin.
➡200 ml Kutularda krema satılır genelde, kalan 50 ml miktarı Süt ile tamamlayabilirsiniz, sorun olmaz
➡Hamurunuzu mutlaka 5 dakika yoğurun.
➡ Fırını 50 derecede 1 dakika ısıtıp kapatın ve ılık fırında mayalanma işlemlerini yapabilirsiniz zamandan tasarruf etmiş oluruz ben hep öyle yaparim.

TARİF
Ununuzun 4 yemek kaşığı kadarini kenara ayırıp diğer tüm kuru malzemeleri yoğurma kabiniza alabilirsiniz (tuz şeker maya un )iyice karıştırıp daha sonra 2 tam yumurta 1 yumurta akı ve ocakta ılık olucak şekilde isittiginiz kremayi ekleyip yogurmaya başlayın kıvamına göre ayırmış oldugunuz unu ekleyerek orta yumusaklikta ele yapismayan bir hamur elde edip mayalanmaya birakin.Mayasi gelmiş hamurunuzdan 3 küçük 3 büyük olmak üzere 6 beze alıp videoda gördüğünüz gibi şekil verin ve tekrar tepsi mayası için bekletin iki kat kabarmış olmali.Iyice kabarmış olan Çöreginize yumurta sarısı sürüp(arzu ederseniz file badem serperek) önceden ısınmış 180 der fırında 50/60 dakika pişirin. Paskalyamız harika dokusu ve lezzeti ile servise hazirdir.
En çok bu videoyu kaybedersem üzülürüm.Tarif her neyse de yapılışı itibariyle gönlümü fethetti.



MASMAVİMUTFAK 'tan alıntıdır.

Hiç yorum yok: