ALAÇATI'NIN SAKIZLI MUHALLEBİSİ

Bu nefis tatlı Plaza İnsanı Mutfakta 'nın tarifi. Denendi , onaylandı ve tariflerimin arasında unutulmaması adına yer almaya hak kazandı.Tek püf noktası kıvamı için fazla çırpmak.
Elinize bileğinize kuvvet 💪💪
MALZEMELER;
- 3/4 paket margarin (250 gr'lık paket)
- 1 su bardağı un
- 9 yemek kaşığı toz şeker (silme ölçü, tepeleme değil)
- 1 kg süt (günlük süt kullandım mis oldu)
- 1 paket vanilya
- 6-7 parça damla sakızı (dövülmüş)
YAPILIŞI;
Margarini derince bir tencerede eritiyorsun.Eriyince içerisine unu ekleyip rengi değişmeyecek şekilde birkaç dakika kavuruyorsun(şu meşhur kokusu çıkıncaya kadar olayı). Yapıştığı yerden çok ayrılmamaya başladığında tamam. Rengi sararmasın ki beyaz bir muhallebi elde edelim. Sonra çırpma teli ile karıştırarak yavaş yavaş soğuk sütü ekliyorsun. Sütten sonra şekeri de ekliyorsun ve çırpma teliyle karıştırarak pişiriyorsun. Muhallebi fokurdadıktan sonra vanilya ve damla sakızını ekliyorsun, 2 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alabilirsin. Şimdi asıl o güzel dokuyu veren kısma geldik. Mikserle tam 15 dakika çırpıyorsun. Alaçatı'ya 15 dk da gidebilir misin? Hayır öyleyseee az sabır 10 dakika yapmaya çalışıp kaytarmayın, yerken dua ediceksiniz 😊 Hafif ıslattığın borcama sıcakken döküyorsun. Soğuduktan sonra streçle üzerini kapatıp 2-3 saat buzdolabında bekletiyorsun.Tarçınla servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder