Ya seversin ya sevmezsin ortası yok bu işin.Bizim aile bamya sever olduğundan annem yazdan koyar dondurucuya.Gel gelelim ben bu zamana kadar pek dahil olmamışım bamya nasıl konur dondurucuya diye.Çoğu zaman görürdüm ama iştirak etmemişim demek ki.Annemcim inanılmaz pratik kadındır.Hiç sevmez uzun uzadıya işleri.Buraya not düşelim ki ben de zamanı geldiğinde elli saat düşünmeyeyim annem nasıl yapardı diye.
DONDURUCUYA KOYMAK ÜZERE BAMYA NE GİBİ İŞLEMLERDEN GEÇİYOR
İlk öncelikle bamyalar ayıklanır.Bol suda yıkandıktan sonra limon suyu ya da sirkeli suda bir müddet bekletilir.
Bir yandan derin bir tencerede kaynatılan suya yaklaşık yarım çay bardağı sirke konur ki bamyanın kendine has o sıvısı oluşmasın.Sonrasında süzülen bamyalar kaynayan suya konur.Yüksek ateşte renkleri hafif dönene kadar beklenir ve soğuk su dolu başka bir kaba rengini koruması için alınıp soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta iri iri doğranmış domatesler hazırlanır.Ilıyan bamyalar ile karıştırılır.Hepsi bu kadar saklama poşetlerine konup şoklanmak üzere dondurucuya kaldırılır.
KOLAY GELSİN...
Resimler alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder