Çileğin mevsimi başlar başlamaz çilekli tarifler gözleri kamaştırıyor.Rengi itibariyle hangi tarifte kullanılırsa kullanılsın görsel şölen vaat ediyor.Süsleme işi tamamen hayal gücümüzle eş değer.Bir kaç tane daha instagram'dan (Zeliş'in Mutfağı, Pınar Sabancı, Prenses ve Cüceleri) alıntı yaptığım görselleri de ekliyorum ki fikir olsun.
MALZEMELER;
- 2 Yumurta
- 2 Türk kahve fincanı süt
- 3 Türk kahve fincanı şeker
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- 2.5 Türk kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu / vanilya
KREMASI;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
YAPILIŞI;
İlk öncelikle şeker ve yumurta beyazlaşana kadar çırpılır.Ardından süt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir.Kuru malzemeler elenerek karışıma ilave edilerek kek karışımı tamamlanmış olur.Tart kalıbı yağlandıktan sonra kek karışımı kalıba dökülür ve fırına verilir.Herkesin fırın ayarı kendine göredir.Klasik kek pişirme derecenize göre ayarlayabilirsiniz.Çok kalın olmadığından sık sık kontrol edilmesinde fayda var.Bir yandan süt ve krem şanti verilen ölçüye göre çırpılır.Kekimiz fırından çıktıktan sonra biraz ılıması beklenir ve kalıptan çıkartılır.Çukur kısmına krem şanti yayıldıktan sonra istediğiniz şekilde çileklerle süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder