Hem hafif olsun hem lezzetli olsun hem de sütlü olsun diyorsak tabii ki Sadrazam Pastası denenmeli diyorum.Tarif defterim de kayıtlı olan bu tarif unutulmamak adına burada durmalı. İnstagram üzerinden yayın yapan yemek sayfaları iyi ki var.Bu sayfalardan birisi de CANMUTFAK 💜💜💜
MALZEMELER;
KEKİ İÇİN;
- 3 yumurta (iri boy)
- 2 türk kahvesi fincanı şeker
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 5 fincan un (2 su bardağı kadar)
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 vanilya
- 1 paket süt kreması
- Keki ıslatmak için 2 su bardağı süt
- Üzeri için Hindistan cevizi
Kek için tüm malzemeyi çırpın.Büyük kare borcamı yağlayıp kek hamurunu dökün.fırında kek ayarınızda üzeri pembeleşene dek pişirin.Kek ince olduğu için çabuk pişiyor. Kontrollü pişirin.
Süt,un,nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirin.Kaynayınca vanilya,krema ve yağı ekleyerek koyulaşıncaya dek kaynatın.
Fırından çıkan keki borcamdan çıkarıp 2 ye ayırın.Borcamın dibine bolca hindistan cevizi serpin.Kekin alt parçasını hindistan cevizinin üstüne yerleştirin.Keki 1 su bardağı ılık sütle ıslatın.Muhallebiyi dökün.Kekin üst kısmını muhallebinin üstüne kapatın. Kalan ılık sütle kekin üzerini ıslatıp bol hindistan cevizi ile kaplayın.Üzerini streçle kapatıp bir gece dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder