30 Kasım 2017 Perşembe

FÜME SOMON SARMA




Yapılışı kolay lezzeti oldukça yüksek bir tarif.En güzel tarafı da dileğe göre malzemelerde ekleme ve çıkarta yapılabilmesi. Örneğin;Füme somon yerine füme hindi ya da füme et de kullanılabilir.İçeriği de aynı şekilde zevke binaen değiştirilebilir. Ama verilen tarifi öncelikle denemenizi öneririm.




Bu nefis FÜME SOMON SARMA görseli ile birlikte Plaza İnsanı Mutfakta'nın tarifidir.



MALZEMELER


  • 200gr füme somon
  • 1/4 kalıp beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı labne
  • Dereotu
  • Kornişon Turşu


YAPILIŞI

Beyaz peynir ve labne bir tabakta çatalla ezilir.Homojen bir kıvam aldıktan sonra somon dilimlerinin üzerine sürülür.Ardından gevşek dolma sarar gibi sarılır.Üzeri dereotu ve kornişon turşu dilimi ile süsleyip açılmaması için kürdan ile tutturulur.
                                         AFİYET OLSUN...



İsteğe göre alternatif olarak ekmeklerin üzerine labne sürüp somon füme ile de servis yapılabilir.

Hiç yorum yok: