Yemekleri yapmışızdır ama masada ara sıcak ya da meze gibi ortaya konulacak aperatifleri eksik hissederiz.Hem görüntü hem lezzet olarak herkesin beğenebileceği bir tarif olsa ne güzel olur.Gerek sunum gerek tat olarak beğenilen bir tarif ile bu eksikliği giderebiliriz.Hadi patlıcanları alacalı şekilde soymaya başlayalım...
MALZEMELER
- 4 tane uzun kemer patlıcan
- 2-3 tane kapya biber
- 2 su bardağı galeta unu
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 tane yumurta
- Tuz
- Yeşil Soğan
YAPILIŞI
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Süzme yoğurdun içine tuz ve kırmızı biberleri atıp karıştırın.
Patlıcanları alacalı olarak soyun. Boyundan kesilerek ince uzun dilimler çıkarın. Her bir patlıcanı önce tuz ile çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve kızmış olan yağda arkalı önlü kızartın. Kızaran patlıcan dilimlerinin uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar hazırlanan yoğurtlu ve biberli harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Taze soğanın yeşil saplarını sıcak suya batırıp yumuşayana kadar bekletin ve sarmış olduğunuz patlıcanları taze soğan ile bağlayıp servis yapın. Hepsi bu kadar afiyet olsun 💕💕
Patlıcanları alacalı olarak soyun. Boyundan kesilerek ince uzun dilimler çıkarın. Her bir patlıcanı önce tuz ile çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve kızmış olan yağda arkalı önlü kızartın. Kızaran patlıcan dilimlerinin uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar hazırlanan yoğurtlu ve biberli harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Taze soğanın yeşil saplarını sıcak suya batırıp yumuşayana kadar bekletin ve sarmış olduğunuz patlıcanları taze soğan ile bağlayıp servis yapın. Hepsi bu kadar afiyet olsun 💕💕
Beyhan’ın Mutfağından alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder