İlk İnstagram'da Michieva_zalina 'da gördüm gül mantıyı.Henüz deneyimlemedim ama ilk fırsatta muhakkak yapacağız annemle aklımıza koyduk.Tercihe göre buharda piştiği gibi sosyete mantısı usulü fırında 180 derecede pişirdikten sonra et suyu ile ıslatılıp da soslanabilir.
Aynı tarifi instagram'da Prensesvecuceler denemiş ve harika gözüküyor.Tarifi de unutmamak ve sonrasında aramamak adına buraya sabitliyorum.
Mantı Hamuru;
3 subardağı un
2 yumurta
1 subardağı su
1 çay kaşığı tuz ile
Kuru ele yapışmayan bir hamur yoğurup, bir beze sarıp 15-20 dakika dinlendirin
İç Harcı İçin;
250 gram satır kıyma
1 adet ince doğranmış kuru soğan
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Hamuru yufka hamurundan biraz daha kalınca açıp çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak kesin. Videodaki(videoyu buraya tıklayarak ve buraya görebilirsiniz) gibi 3 tane yuvarlak hamuru hafif üst üste gelecek şekilde serip üzerine hamurun açılmaması için çöp şiş ile bastırın.
İç harcını koyup ikiye katlayın.İçe doğru kıvırarak gül şeklini verip buharda pişirmek üzere tencereye yerleştirin.Gül Mantılarımızı sardıktan sonra
tencereye suyu koyup kaynatın.Üzerine Mantıları koyup kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynayan suyun buharında pişirin.Pişen mantıları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt (sarımsaksız da olur) yoğurdun üzerine tereyağ
(Tereyağına salça ekleyebilirsiniz)pulbiber, nane, dilediğiniz baharatı serpip sıcak sıcak servis edin...
Prenses ve Cücelerinden alıntıdır.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder