Hemen hemen herkesin bildiği en az bir kere de olsa denediği bir tarif.İçerisinde un yerine galeta unu kullanılan nefis bir tatlı.Hem şerbetli hem de sütlü denemeyen varsa CANMUTFAK bizim için tarifini paylaşmış.Elbette tarif günlüğümde yerini almalıydı.💜💜💜
MALZEMELER;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker( çok tatlı sevmeyenler yarım su bardağı şeker kullanabilir)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ceviz
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 vanilya
- 1 poşet krem şanti (toz olarak kullanılacak)
Önce şerbeti hazırlayalım.Su ve şekeri ocağa alıp kaynatın.Soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri çırpıp yağı ekleyin. Biraz daha çırpın.Diğer malzemeleri ilave edip spatula yada tel çırpıcı ile karıştırın.Yağlanmış kare borcama döküp kek ayarında pişirin.İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökün.
Krema için süt,şeker ve nişastayı karıştırarak pişirin.Kaynayınca vanilyayı ekleyin.Ilınınca krem şantiyi toz olarak ilave edip çırpın. Tatlının üzerine yayın.Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
Bu Tarif CANMUTFAK'dan alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder