Antep’in meşhur dolmalarını bilenler bilir.Bilmeyenler ise ki hiç sanmıyorum herkesin evinde yapıdığını düşündüğümden oldukça sevilir.Kuru dolma yapması yemesi kadar zevkli bir yemek.İster zeytinyağlı ister kıymalı,sabrınız varsa bıçak kıyması ile yapabilirsiniz.Antep biberinden yapacaksanız kesinlikle acısına dikkat edin çünkü biber oldukça acı oluyor.İşte o eşsiz lezzetteki dolmanın tarifi.
MALZEMELER
YAPILIŞI

Kuru dolmalıklar ayrı ayrı kaynamış suda 10- 15 dak haşlanır süzülür. İçi için tüm sebzeler küçük dogranir geniş bir karıştırma kabında sebzeler et ya da kıyma, salça ve baharatlar karıştırılır yıkanmış ve süzülmüş pirinçler eklenir ardından yağda eklenir karıştırılır kuru sebzeleri yarısına kadar doldurup ağızlarını birbirinin içine geçirerek tencereye diziyoruz.Kalan içimiz olursa derin dondurucuda saklanabildiği gibi varsa yaprak da sarabiliriz. Tencereyi ocağa alıp üzerine önceden suda beklettiğimiz sumakların suyunu süzüyoruz üzerlerini 1 parmak geçecek kadar koyduktan sonra yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakıyoruz.Ocağin altını kapattıktan en az 15 dakika sonra servis edelim ki dağılmasınlar.
AFİYET OLSUN...
Baharattlı Hamarat adlı İnstagram sayfasından alıntıdır.
MALZEMELER
- 10 kuru patlıcan 10 kuru biber 10 kuru kırmızı biber
- 300 gr kadar küçük zar kadar doğranmış et ya da kıyma(kuzu dana isteğe bağlı )
- 2 bardak pirinç
- 3-5tane yesil biber
- 3 tane domates
- 1 tane soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı dolusu domates ve acı biber salçası
- Sıvı yağ
- Tuz -karabiber -pulbiber
- 1 bardak tane sumak (ılık suda 1 saat bekletilecek)


Kuru dolmalıklar ayrı ayrı kaynamış suda 10- 15 dak haşlanır süzülür. İçi için tüm sebzeler küçük dogranir geniş bir karıştırma kabında sebzeler et ya da kıyma, salça ve baharatlar karıştırılır yıkanmış ve süzülmüş pirinçler eklenir ardından yağda eklenir karıştırılır kuru sebzeleri yarısına kadar doldurup ağızlarını birbirinin içine geçirerek tencereye diziyoruz.Kalan içimiz olursa derin dondurucuda saklanabildiği gibi varsa yaprak da sarabiliriz. Tencereyi ocağa alıp üzerine önceden suda beklettiğimiz sumakların suyunu süzüyoruz üzerlerini 1 parmak geçecek kadar koyduktan sonra yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakıyoruz.Ocağin altını kapattıktan en az 15 dakika sonra servis edelim ki dağılmasınlar.
AFİYET OLSUN...
Baharattlı Hamarat adlı İnstagram sayfasından alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder