Bu kadar güzel bir tada ve kıvama sahip olan Kavala Kurabiyesi’nin lezzetinin sırrı, kavrulmuş bademdir.İçerisine zaman zaman bal ve tahinin de konulduğu kurabiyenin tarifi değişiklik göstermektedir. Hamuru ay şeklinde kesilerek pişirilen, ardından pudra şekeri ile beyaz bir büyü yapılan Kavala Kurabiyesi, tadına doyum olmaz bir lezzet! Eğer siz de damağınıza düşkünseniz, bu kurabiyeyi Türk kahvesi ya da süt eşliğinde denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 1,5 su bardağı toz badem (165 gr)
- Hemen hemen 3 su bardağı un (330 gr)
- 1 su bardağına ek olarak 3 yemek kaşığı pudra şekeri (180 gr)
- Tuzsuz tereyağı (130 gr)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 1 adet büyük boy yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı tuzsuz badem

YAPILIŞI:
İlk olarak toz bademi ve unu teflon bir tavada, kokusu çıkıp rengi değişene dek yanmadan kavurun.Daha sonra başka bir kapta pudra şekerinin 60 gramını alarak tereyağı, vanilya, yumurta ve kabartma tozunu mikserle çırpın. Bu un ve badem karışımına ek olarak diğer malzemeleri de katarak hamuru yoğurun. Son olarak bütün bademleri de koyarak yoğurmaya devam edin ve yumuşak bir hamur haline getirin.
Merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açtığınız hamurdan, ay şeklindeki kalıp ile parça hamurlar çıkarın. Ardından tepsiye yağlı kağıt sererek, ay şeklindeki hamurları dizin. Önceden ısıtılmış 165-175 derecelik fırında, 20-25 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıktan biraz sonra üzerine bol pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
NOT:Pudra şekeri yoğun olmasını isterseniz kurabiyeler ılıkken serpin ki üzerine iyice yapışıp tabaka oluştursun.Aksi halini isterseniz kurabiyeler soğuduktan sonra serperseniz ince bir tabaka pudra şekeri elde eldersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder