Kereviz salatası sunumu itibariyle farklı şekiller ile servis edilir.İster portakal çanağı,ister portakal dilimleri ister de salata kaselerine pay edilebilir.Hatta yoğurtun içine pancar rendelenerek renkli bir kreviz salatası elde edebilirsiniz.Sunum şekli sizlerin zevkine binaen değiştirilebilir.
Malzemeler
- 3 adet kereviz
- 1 adet yeşil elma ya da havuç
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Süzme yoğurt
- 2 diş sarmısak
- Limon suyu
- Bir avuç ceviz içi
- Tuz
Üzeri İçin
- İsteğe bağlı Cips taneleri
- Dereotu
- Ceviz
Hazırlanışı
Bir kase içerisine yoğurt ,mayonez ve sarımsak(isteğe bağlı) alınarak karıştırılır. Hazırlanan kase içerisine soyup temizlenen elma ya da havuç kereviz ile birlikte rendelenir.Kereviz ve elmalar kararmaması için üzerine limon suyu sıkılır.İçerisine ceviz ve tuz ilavesi yapılarak salatamız karıştırılır.Hazırlanan kereviz salatası bir kase içerisine konularak dereotu ,cips taneleri ve cevizle süslenerek servis edilir.Sizlerde istediğiniz sunumla kerevizlerinizi hazırlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder