31 Ocak 2018 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ

Avcı Böreği görünümü ve lezzeti övgülere değer cinsten.İster hazır yufkadan ister kolaylıkla yapacağınız krep ile deneyebilirsiniz.Her ikisinin de sonucu harika oluyor.👌Püf noktası ise olabildiğince sıcağa yakın servis yapmak.❤

MALZEMELER


  • 5 adet yufka
  • 2-3 adet yumurta
  • 500 gr galeta unu
  • Yarım türk kahvesi fincanı sıvıyağ   
  • Yarım türk kahvesi fincanı su
  • Kızartmak için sıvıyağ
İç harcı için:
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 350 gr kıyma
  • 1 çay bardağı ince koftelik bulgur
  • 1 su bardağı ceviz kırığı
  • 2 yemek kaşığı Tereyağ
  • 7-8 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • İsteğe göre bir miktar kimyon
Yapılışı:

Böreğin iç harcı için soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın.Bu arada bulgurunuzu da derin bir tabağa koyup üzerini yarım parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin ve streç film ile kapatarak demelenip şişmesini bekleyin.2 yemek kaşığı Tereyağını  tavaya alın. Soğanı ilave ederek hafifçe pembeleşinceye kadar soteleyin.Pembeleşen soğanlara kıymayı ilave edin, tuz ve biber ekleyerek lezzetlendirin. Damak tadınıza göre baharat ilave ederek suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.  Kavurduğunuz kıymanızı ocaktan almadan hemen önce demlenmis bulgurunuzu ve doğranmış maydanozunu ekleyin. Kısık ateşte 1 dakika kadar karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.Yufkalarınızı geniş bir tezgaha açıp istediğiniz börek büyüklüğüne göre 6 ya da 8 parçaya bölün.Yarım kahve fincanı sıvıyağ ile bir miktar suyu karıştırın. Bu karışımı bir fırça yardımıyla yufkaların üzerine sürün.Yufkaları nemlendirdikten sonra her bir üçgen parçanın içine tepeleme bir yemek kaşığı kadar iç harcı koyun.Yumurtaları çırpın ve bir yemek tabağına alın, galeta ununu da başka bir yemek tabağına alın.Yufkalarınızı Sigara böreği gibi sardıktan sonra ayrı bir yerde cırptığınız yumurtalara batırıp galeta unuyla kaplayın.İsteğe göre 200 derece önceden ısıtılmış fırında, isteğe göre de derin yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Servis esnasında dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış biberli sos ile sunabilirsiniz.



                                                                                                    AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok: