Rumeli mutfağından mide dostu bir çorba ile tariflere devam edelim.Sütlü Erişte Çorbası Rumelili muhacirler tarafından Trakya'ya oradan da Anadolu'ya varyasyonları ile dağılmıştır. Anadolu'da bilinen Kesme çorbasından farkı ise sadece süt ile yapılmasıdır. Diğerlerinin aksine malzeme sayısı en az çorbalardan biri olup şiddetle tavsiyemdir.
SÜTLÜ ERİŞTE ÇORBASI
SÜTLÜ ERİŞTE ÇORBASI
- 1 kg Süt
- 1 su bardağı Erişte
- Tereyağ
- Tuz
- Karabiber
YAPILIŞI
Derin bir tencereye sütü ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.Süt kaynadıktan sonra erişteleri ilave edip tencerenin dibine yapışmaması için karıştırıyoruz.Erişte miktarı arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilir.Çorba kıvam almaya başladıktan sonra ve kesilmemesi için en son tuzu ve karabiberi ardından da tereyağını ekleyip servise hazır hale getriyoruz.
Not:Servis aşamasında dileğe göre kırmızı biber ile sos hazırlayabilirsiniz ama bana sorarasanız bu çorbaya en yakışan karabiberdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder