Karaciğer dostu enginar baharın gelişi ile birlikte mutfaklarda yerini almaya başladı.Hoş artık konservesi her daim bulunmakta ama en güzeli yeni çıktığı zaman 💙💙 Garnitürlü en sık yapılanı ama favalısı ,iç baklalısı,dolması,etlisi gibi çeşitleri mevcut.Zamanla diğer tarifleri de ekleyeceğim.Hazır şimdi mevsimi gelmişken masalarda yerini almaya başlasın o zaman ♡♡
MALZEMELER
- 4-5 adet Enginar (Kişi sayısına göre arttırılabilir)
- 100 gr Arpacık Soğan
- Garnitür
- 3 yemek kaşığı Zeytinyağ
- Tuz-KaraBiber
- Limon Dilimleri
Sosu İçin;
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sunumu İçin;
- Dereotu
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş enginarları rengi kararmaması için limonlu suda bekletelim.Diğer taraftan soğanları arpacık tercih edebileceğimiz gibi 1 adet yemeklik doğranmış orta boy soğan da tercih edebiliriz.Tencereye zeytinyağı ekleyip soğanların rengi dönene kadar kavurup tuzunu da atarak kenarda beklettiğimiz enginarları suyu ile birlikte tencereye alıp bir süre kaynatıyoruz.
Sosu için; limon suyu, un, zeytinyağını karıştırın.
Enginarlar hafif yumuşamaya başladıysa içlerine ister kendiniz haşladığınız havuç-bezelye-patates karışımını ister de hazır aldığımız garnitürleri çanakların içine tepeleme pay ediyoruz.Sonrasında hazırladığımız sosu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Servis esnasında ılık ya da soğuk tüketip üzerine bolca dereotu ile sunum yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder