Hamurunda Süt,Yağ ve Yoğurt içermeyen oldukça hafif bir tatlı.Kime yaptıysak harika geri dönüşler aldık.İster krem şanti ve krema ile ister sadece hindistan cevizi ile servis yapabilirsiniz.Kesinlikle deneyip bu tadı tatmalısınız.💜💜💜
MALZEMELER
- 4 Tepeleme yemek kaşığı şeker
- 4 Tepeleme yemek kaşığı un
- 4 Tepeleme yemek kaşığı irmik
- 4 Yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 Tatlı kaşığı limon suyu
ŞERBETİ
- 4 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı şeker
İSTEĞE BAĞLI ÜZERİ İÇİN
- 1 Su bardağı soğuk süt
- 1 Paket krem şanti
- Hindistan Cevizi ve Toz Antep Fıstığı
YAPILIŞI
Şekeri ve yumurtayı 30 saniye kadar çırpın. Pandispanya da olduğu gibi çok çırpmaya gerek yok. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve az yağlanmış tepsiye dökün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında tabanı ve üzeri hafif renk alana kadar pişirin.Kek pişerken, şerbet için olan 1 bardak şekeri,1 bardak sütün içinde ısıtarak eritin. Şeker eridikten sonra 3 su bardağı sütü de soğuk olarak ilave edin.Amacımız şerbet soğuk olacağı için az bir miktar sütün içerisinde şekeri eritmek.Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak.2-3 dakika içinde kek bütün sütü çekiyor ama yerken sütü mutlaka hissediyorsunuz.Üzerine ister krem şanti, ister kendi yaptığınız bir kremayı döküp hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.Tatlı bir gün beklerse çok daha güzel oluyor.
AFİYET OLSUN...
Bu tarif CahideSultan ve Şükran Kaymak'tan Alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder