Nefis, yağ çekmeyen puf böreklerine kim hayır diyebilir ki...
PUFİDİK BÖREK
HAMUR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
- 1 buçuk su bardağı süt (hafif ısıtıyoruz)
- 5 mg. maya -yani 10 mglik droutker instant maya paketinin yarısı (aktif kuru hamur mayası)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Ortalama 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Kurusoğan
- Pul biber
- Kara biber
Kızartmak için ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
✅Süt hafif ısıtılır, maya ve seker eklenir 5 dakika dinlendirilir.(sütü çok ısıtırsanız hamurunuz kabarmaz) ✅Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ eklenir.Bir kez karıştırılır. ✅Unu ölçülü olarak eklenir, tuzu da eklenir güzelce yoğurulur. ✅Hafif ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. ✅Yoğurulan hamurun üzerini streç filmle kaplayıp mayalandırmaya bırakıyoruz. ✅ Mayalanan hamuru bezelere ayırıp temiz bir bezin arasına 15-20 dakika kadar dinlendirmeye bırakıyoruz. ✅ Bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz. Kurusoğanları küp küp dilimliyoruz, maydanozları da ince kıyım hazırlıyoruz. Beyaz peynirle aynı kâsede karıştırıyoruz. Iç malzemeye karabiber ve pulbiber de ekliyoruz. ✅ Dinlenen hamurları ince açıyoruz, istediğimiz şekil ve büyüklükte kalıplarla kesip ic malzemesini koyuyoruz, un serpilmiş tepsiye alıyoruz. Kızgın ve bol yağda kızartıyoruz.(bir kısmını sade de pişirebilirsiniz, yine aynı şekilde hamuru ince açıp ikiye katlayıp kalıplarla kesip kızartıyoruz.✅ Kızarttığımız börekleri havlu kağıt serdigimiz tabağa alıyoruz. Taze taze servis ediyoruz, afiyet olsun...
Chefleziz adlı instagram hesabından alıntıdır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder