9 Ağustos 2018 Perşembe

LİMONLU ÇATLAK KURABİYE


MALZEMELER

  • 2 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağına yakın pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 buçuk su bardağı elenmiş un (yumurtanın büyüklüğüne bağlı)
  Bulamak için;
  • Pudra şekeri


YAPILIŞI


Un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
Daha sonra un ilave edilir ve çok yumuşak bir hamur yapılır. Ele yapışabilir yumuşak olucak çünkü. Sonra buzdolabında 20 dakika dinledirilir. 
Dinlenen hamur cevizden biraz büyük bezeler alınarak yuvarlaklar yapılarak pudra şekerine bulanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Bütün hamur bu şekilde yapılır ve tepsiye dizilir.
Kalan pudra şekeri kurabiyelerin üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 C’de yaklaşık 15 dk pişirilir.
Kontrol edilerek altına bakılır ve altı pembeleştiyse kurabiyeler pişmiştir.
Fırından çıkarılan kurabiye servis tabağına alınır.

                                             Afiyet olsun


DİPNOT:Denendi ve görüntü güzel olmasına rağmen tadı beğenilmedi kurabiye hamuru ağızda dağılan bir yapıda değil dileyen deneyebilir. Farklı bir kurabiye hamuruna limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile denenebilir.

Hiç yorum yok: