Azime Aras'ın 4 bezeli baklava tarifi ve mantığı ile aynı yapılan lezzetli bir börek.Bu tarif de eklensin o zaman tarif defterime...
ÇITIR EL AÇMASI BÖREK
MALZEMELER
Ara katlara: sıvı yağ veya tere yağı
Üzeri için
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına yumurta,eritilmiş tereyağ ,sıvı yağ, yoğurt ,bir paket kabartma tozu, sirke-limon ve bir fiske tuz ilave ederek karıştırın daha sonra yeteri kadar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.Daha sonra yeteri kadar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur edinin hamuru 4 eşit bezeye bölün ve üzerini örterek 10 dakika dinlendirin.Dinlenmiş bir bezeyi alıp ince olmayacak şekilde açın üzerine bolca nişasta serin bir ucunu hafif ortaya getirin getirdiğiniz katı tekrar bolca nişastalayın 4 ucunu ortaya getirip zarf şekli verin üzeri örtülü bir şekilde 15 dakika bekletin.İlk bekletiğiniz bezeden başlayarak tepsinize göre açın açtığınız yufkanın üzerine tepsinizi koyup yufkanızı tepsiye göre kesin yufkayı tepsinize serin kenardaki parçalarında koyup yağlayın bir beze daha açarak tepsiye serin ve iç harcı serpin 3.bezeyide serin ve yağlayın en son 4. Yufkayı sererek kesip şekil verin ve üzerine yağını sütünü dökdükten sonra 180 derece önceden Isıtılmış fırında içini çeke çeke pişirin.
Afiyet olsun...
ÇITIR EL AÇMASI BÖREK
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 75 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ ( yarım su bardağı)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım yemek kaşık limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ara katlara: sıvı yağ veya tere yağı
Üzeri için
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına yumurta,eritilmiş tereyağ ,sıvı yağ, yoğurt ,bir paket kabartma tozu, sirke-limon ve bir fiske tuz ilave ederek karıştırın daha sonra yeteri kadar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.Daha sonra yeteri kadar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur edinin hamuru 4 eşit bezeye bölün ve üzerini örterek 10 dakika dinlendirin.Dinlenmiş bir bezeyi alıp ince olmayacak şekilde açın üzerine bolca nişasta serin bir ucunu hafif ortaya getirin getirdiğiniz katı tekrar bolca nişastalayın 4 ucunu ortaya getirip zarf şekli verin üzeri örtülü bir şekilde 15 dakika bekletin.İlk bekletiğiniz bezeden başlayarak tepsinize göre açın açtığınız yufkanın üzerine tepsinizi koyup yufkanızı tepsiye göre kesin yufkayı tepsinize serin kenardaki parçalarında koyup yağlayın bir beze daha açarak tepsiye serin ve iç harcı serpin 3.bezeyide serin ve yağlayın en son 4. Yufkayı sererek kesip şekil verin ve üzerine yağını sütünü dökdükten sonra 180 derece önceden Isıtılmış fırında içini çeke çeke pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder