KARAMELİZE SOĞANLI AVAKADOLU ENGİNAR
- 2 adet kuru soğan
- 8 adet enginar
- 2 küpşeker
- 1 portakal suyu
- 2 adet avokado
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Kıyılmış Dereotu
Soğanları piyazlık doğrayın zeytinyağında soteleyin. Soğanlar ölünce üzerine şekeri ekleyin karamelize olana kadar 15 dk sotelemeye devam edin. Rengi iyice dönünce enginarları tüm şekilde üstüne dizin. 1 portakalın suyunu sıkın,enginarın yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu da koyup yumuşayana kadar pişirin.
Avokadoyu boydan ikiye kesin çekirdeğini çıkartın. Kabuğunu soyun bi kasenin içine avokadoyu alın. Üzerine limon sıkıp iyice ezin. Labneyi,tuzu ekleyip karıştırın.
Servis tabağına enginarları dizin. Çukur kısmına karamelize soğanı doldurun. Üzerine düzgün şekilde avokado püresini ekleyin ve üzerini süslemek için dereotu serpiştirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder