ZEYTİNYAĞLI TAZE SARIMSAKLI İÇ BAKLA
- 250 - 300 Gr. kadar taze iç bakla
- 5 - 6 Dal taze sarımsak
- 1 Çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Bir tutam ince kıyılmış dereotu
Baklaları yıkayın ve az limon suyu sıkılmış az suda 10 dk. kadar haşlayın.( bi tanesini deneyin içi yumuşak kabuğu ise çiğnenebilirse tamamdır)
Sarımsakların yeşil yerlerini ince,beyaz yerlerini daha uzun uzun parçalar halinde kesin. Zeytinyağının yarısını tencereye alın sarımsakların yeşil kısmından az kenara ayırıp,kalanını yağda iki dakika çevirin.Baklaları süzüp içine ekleyin.Yarım limon suyunu sıkın.Tuzunu atın.İki dk.soteleleyin kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin. Soğutun.Sonra ayırdığınız yarım çay bardağı zeytinyağını,yeşil ince kıyılmış sarımsak dallarını ve dereotunu ekleyip karıştırın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder