Çilekli Milföy Pasta Malzemeleri
- 6 adet dikdörtgen milföy
- 30 – 35 adet çilek
Kreması için Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik un
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı labne – 375 gr.
Üzeri için Malzemeler
- Pudra şekeri
YAPILIŞI
BÜTÜN MİLFÖY PASTA İÇİN;
Milföyleri dondurucudan çıkarın ve ısınması için tezgahınıza bırakın.Milföyler hafif yumuşayınca iki milföyü birbirine yapıştırın.Fırın tepsinizin tabanına fırın kağıdınızı yayın.
Ardından hazırladığınız milföyleri tepsinize dizin.
Tepsinizin iki kenarına fırın kağıtlarını burarak sıkıştırın. Bu milföylerin hafif kabarmasını ama eşit oranda pişmesini sağlayacak.
Başka bir fırın tepsisini üzerine kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Başka bir fırın tepsisini üzerine kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Krema ve çilekleri karıştırın.
Fırından çıkan milföylerinizi soğuttuktan sonra alt katına hazırladığınız çilekli pastacı kremasından yayın ve üzerine bir milföy katı daha ekleyin.
Bu milföy katının üzerine de pastacı kreması yayın.
En üst kata milföy ekleyin ve pudra şekeri serperek servis edin.

Milföylerin Hazırlanışı:
PORSİYON PASTA İÇİN;
PORSİYON PASTA İÇİN;
1. Fırını 190C’ye (375F’ye) ayarlayın.
2. İç içe giren iki tane fırın tepsisi kullanacağız. Bir tanesinin içini, diğerinin altını fırçayla hafif yağlayın.
3.Eğer milföy kareleri kullanıyorsanız (10 c.m. x 10 c.m.) kareleri yana yana hafif aralıklı tepsinin içine dizin (içini yağladığnız tepsiye).
4. Hamurları çatalla her tarafından delin.
5. Altını yağladığınız tepsiyi hamurların üstüne oturtun.
6. 25 – 30 dakika önceden kızdırılmış fırında pişirin. Fırından çikartın. Biraz soğuduktan sonra, üstteki tepsiyi kaldırıp milföyleri soğutma teline alın.
7.Krema tarifi yukarıda yazıyor aynı krema bu tarif için de geçerli ya da sizin sevdiğiniz krema tarifi ile de yapılabilir.
AFİYET OLSUN...
7.Krema tarifi yukarıda yazıyor aynı krema bu tarif için de geçerli ya da sizin sevdiğiniz krema tarifi ile de yapılabilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder