3 Mayıs 2019 Cuma

YALANCI EKMEK KADAYIFI




PADİŞAH YASTIĞI 

Malzemeler


  • 4 büyük yumurta
  • 1 küçük çay bardağı şeker
  • 1 küçük çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

KREMASI İÇİN


  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya veya limon kabuğu rendesi
  • Soğuyunca eklemek için: 1 paket toz krem şanti (olmasa da olur)

KARAMELİZE ŞERBETİ İÇİN

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu
  • Ayrıca: 1 çay bardağı süt


HAZIRLANIŞI


Önce kremayı hazırlayıp soğumaya bırakın. Krema soğuduktan sonra, toz krem şantiyi ekleyip mikserle 3 dk kadar çırpın. Eğer çok katı olduysa biraz süt ekleyebilirsiniz.

KEK İÇİN ;

Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpın. İrmik ve vanilyayı ekleyin kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin. Mikserin düşük ayarı ile hafifçe karıştırın.
Yağlanıp unlanmış 28 cm çapında yuvarlak tepsiye hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin. Kürdan testi yapıp fırından alın.Hafif ılıyınca keki ortadan ikiye bölün.

ŞERBETİ İÇİN;

Şekerin 1 bardağını tencereye alıp orta harlı ateşte tencereyi ara sıra sallayarak karamelize edin. Şekerin tümü erimese de olur.
Kalan şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyip 10 dk kadar kaynatın.
Kekin alt kısmını Şerbetin yarısı ile ıslatın. Üzerine yarım çay bardağı da süt gezdirin.Kremayı döküp yayın.Üzerine diğer parçayı kapatın. Ben bu işlemi ayarlı kalıbın içinde yaptım.
Kalan şerbet ve kalan sütle ıslatın.
En az 4 saat dolapta dinlendirip servis edin.





                                      AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok: