3 Haziran 2019 Pazartesi

40 KATLI BAKLAVA


MALZEMELER

  • 2 adet yumurta 
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı susuz tarafından yoğurt 
  • 1 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 y. Kaşığı sirke 
  • 1 fiske tuz 
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 4-4,5 su bardağı un
  • Aralarını serpmek için; nişasta

ÜZERİ İÇİN ;

  • 125 gr tereyağı 
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ 

İÇ MALZEMESİ;

  • Ceviz ya da fıstık ne dilerseniz                                                            

 ŞERBETİ İÇİN;


  • 4 su bardağı su 
  • 4 su bardağı şeker 
  • Yarım limon 

HAZIRLANIŞI;

Öncelikle şerbeti kaynamaya bırakın. Baklava şerbeti koyu kıvamlı olucak. Pişirin ve ılınmaya bırakıp.

Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz elimizle karıştırıyoruz. Unu kontrollü ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Tezgaha hamuru alın 4 eşit parçaya bölün. Her parçayıda 10 eşit parça yapın.15-20 dakika dinlendirip ilk on parçayı tabak büyüklüğünde açın her kata bolca nişasta dökün. Daha sonra üst üste koyduğunuz hamuru alıp tepsi boyunda açın ve ceviz serpin. Diğer yufkalarında aynı şekilde yapın ve her kata ceviz serpin . Tepsi kenarlarındaki fazla yufkayı kesip ara katlara yerleştirin. Biten baklavayı dileğiniz gibi kesin eritip ılıttığınız yağı dökün 150 derece fanlı fırında yavaş yavaş pişirin. Kısık dereceli fırında yaklaşık 1 Saat kadar ara katları açılıp üzeri kızarana kadar pişirin.
Tatlı fırından çıkınca 5 dakika ilk sıcağı çıksın diye bekleyip ve soğuyan şerbetle buluşturun. 

                                                                                                                Afiyet olsun...






Hiç yorum yok: