Bir önce ki yayınladığım 40 KATLI BAKLAVA tarifini geçtiğimiz Ramazan Bayramı için 2 tepsi yapmıştık annemle.Bilen sayısının çok olduğunu düşünerek Bera Tatlı Dünyası Baklava konusunda oldukça maharetli.Bloğumda Bera'dan Baklava tarifinin olmaması düşünülemezdi.Her iki tarif denendi ve onaylandı.
Dilerseniz 40 KATLI BAKLAVA
Dilerseniz KLASİK BAKLAVA
MALZEMELER
- 100 gr Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı veya margarin
- Bir adet yumurta
- Yarım çay barda sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Bir çay bardağı su
- İki yemek kaşığı yoğurt
- İki yemek kaşığı sirke
- Bir fiske tuz
- Üç su bardağı un
ŞERBET İÇİN;
- 4,5 su bardağı şeker 5,5 su bardağı su
- Bir parça limon
NOT;
- su bardağı ölçüm 200 ml
- çay bardağı ölçüm 125 ml
YAPILIŞI
Baklavayı açmak için nişasta buğday nişastası veya mısır nişastası çok fark etmez buğday nişastası daha kolay açılır bulabilirseniz buğday alın.
Üzerine dökmek için 250 gr tereyağ isterseniz bir çay bardağı kadar da sıvı yağ ekleyebilirsiniz aralarına sermek için iç harcı olarak ceviz fındık veya fıstık kullanabilirsiniz.
Üzerine dökmek için 250 gr tereyağ isterseniz bir çay bardağı kadar da sıvı yağ ekleyebilirsiniz aralarına sermek için iç harcı olarak ceviz fındık veya fıstık kullanabilirsiniz.
Videodan detaylı yapılışını izleyebilirsiniz.↓↓
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder