Enginarlı Pilav Malzemeleri
Pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyip hafifçe kavurun. Pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Enginarları iri küpler olacak şekilde doğrayın, tencereye ekleyin. Ardından bezelyeleri ekleyin ve bir tur karıştırın. Tuz, karabiber ve suyunu ekleyip, orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy soğan yemeklik doğranmış
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı bezelye–haşlanmış
- 4 adet orta boy enginar
- Tuz
- Karabiber
- 3 su bardağı su
- ½ limonun kabuğu – rende
- 1 limon suyu
- ½ bağ dereotu
YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp, süzün.

Pilav suyunu çekince rende limon kabuğu,limon suyu ve ince doğranmış dereotunu ilave edin ve alttan üste doğru havalandırıp üzerine havlu kağıt serin ve kapağını kapatıp 10–15 dakika dinlendirin. Sıcak servis edilebildiği soğuk-ılık da tüketilebilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder