İtalyanlar'da ravioli, Uzakdoğu mutfağında gyozo, ismine aşina olduğumuz hingel.Hepsi en az mantımız kadar emek isteyen güzellikler, hepsi bildiğimiz mantı tadında.Bizim mantımızın daha afillisi Rusya'da pelmeni olarak biliniyor. Boyutları oldukça büyük olan pelmeni, şekliyle İtalyan mutfağının göz bebeği ravioliye de göz kırpıyor. Ama onu diğer benzerlerinden ayıran en önemli özelliği hamurunun çok ince açılması.
HAMURU İÇİN;
- 4,5 su bardağı un
- 1 su bardağıılık su
- 2 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI;
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1\2 çay bardağı su
YAPILIŞI;
Dilerseniz yoğurt ve sos ile ya da sade bir biçimde servis edin.
İsteğe bağlı olarak yapılan Pelmeniler deep fry yöntemi ile kızartılarak çıtır mantı şeklinde servis edilebilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder