Sert olmayan yumuşacık kekiyle, mis kokulu iç harcıyla çok çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, kalabalık misafirleriniz için de ideal bir tarif.
ELMALI RULO KEK
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç harcı için:
- 6-7 tane rendelenmiş elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kase iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Yapılışı;
İç harcı için 6-7 tane elmayı soyup rendeleyelim. Genişçe bir tavaya alalım.Üzerine toz şeker ekleyip ocağa alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.Ocaktan alıp tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce yayalım.Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kek hamuruna dahil edelim. Güzelce karıştıralım.Tepsiye serdiğimiz elmalı harcın üzerine kek hamurunu döküp her yerine gelecek şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.İlk sıcaklığı çıkınca (iyice soğutmayın) üzerine yağlı kağıt koyup başka bir tepsi yardımıyla ters çevirip elmalı harcın üste gelmesini sağlayalım.Yağlı kağıt yardımıyla dikkatlice rulo şeklinde saralım.Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kek hamuruna dahil edelim. Güzelce karıştıralım.Tepsiye serdiğimiz elmalı harcın üzerine kek hamurunu döküp her yerine gelecek şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.İlk sıcaklığı çıkınca (iyice soğutmayın) üzerine yağlı kağıt koyup başka bir tepsi yardımıyla ters çevirip elmalı harcın üste gelmesini sağlayalım.Yağlı kağıt yardımıyla dikkatlice rulo şeklinde saralım.Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
NOT:Elmalar çok tatlıysa şeker atmaya gerek yok. Fakat yeteri kadar tatlı değilse 2-3 yemek kaşığı şeker ekleyebilirsiniz. İç malzemesini çiğden kullanabileceğiniz gibi, pişirerekte kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder