KARAMELLİ ÇITIR MİLFÖY TATLISI
Malzemeler;- 5 – 6 adet milföy hamuru
Muhallebisi İçin:
- 1,5 lt. süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu çiğ kremanın yarısı muhallebi için diğer yarısı karamel için
Karamel İçin:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu (200 ml) çiğ kremanın yarısı
Yapılışı:
Öncelikle süte unu,şekeri ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen muhallebiyi pürüzsüz olması için güzelce çırpın ve kaselere paylaştırın.
Milföy hamurlarını ikiye kesin ve fırın tepsisine dizin.
Yaklaşık 190 – 200 derecede kabarıp kızarana kadar pişirin.
Kızaran milföy hamurlarını ufalayın.(Yöntem: Milföyleri buzdolabı poşetine koyun ve poşeti sıkarak ufalayın.Yağsız ve zahmetsiz)
Ayrı bir yerde karameli hazırlayın.
2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin.
Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin.
Karamelin altını kapatınca çiğ kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın. (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı önerilir).
Soğuyan muhallebillebilerin üzerine önce karamelli sostan, sonra da ufalanmış milföylerden koyup servis edin.
Servise yakın zamanda üst kat birleşimini yaparsanız milföyler yumuşamaz çıtır kalmış olur.Dilerseniz fındık ya da ceviz ile süslenebilir.
Pişen muhallebiyi pürüzsüz olması için güzelce çırpın ve kaselere paylaştırın.
Milföy hamurlarını ikiye kesin ve fırın tepsisine dizin.
Yaklaşık 190 – 200 derecede kabarıp kızarana kadar pişirin.
Kızaran milföy hamurlarını ufalayın.(Yöntem: Milföyleri buzdolabı poşetine koyun ve poşeti sıkarak ufalayın.Yağsız ve zahmetsiz)
Ayrı bir yerde karameli hazırlayın.
2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin.
Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin.
Karamelin altını kapatınca çiğ kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın. (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı önerilir).
Soğuyan muhallebillebilerin üzerine önce karamelli sostan, sonra da ufalanmış milföylerden koyup servis edin.
Servise yakın zamanda üst kat birleşimini yaparsanız milföyler yumuşamaz çıtır kalmış olur.Dilerseniz fındık ya da ceviz ile süslenebilir.
*Not: Bu tatlıyı her yaptığımızda karamelin neredeyse yarısı artıyor.
O yüzden karameli yarım ölçü yapmanızı tavsiye edilir.
Artan karameli de kek yada kurabiyelerin hamuruna katabilir, veya üzerini süslemekte kullanarak değerlendirebilirsiniz.
DİPNOT:Kuplara muhallebi paylaşımı yapmadan önce dip kısmına karamel sonra muhalebi şeklinde de yapılırsa hem görsel hem lezzet açısından farklılık katacaktır.
Afiyet olsun…
O yüzden karameli yarım ölçü yapmanızı tavsiye edilir.
Artan karameli de kek yada kurabiyelerin hamuruna katabilir, veya üzerini süslemekte kullanarak değerlendirebilirsiniz.
DİPNOT:Kuplara muhallebi paylaşımı yapmadan önce dip kısmına karamel sonra muhalebi şeklinde de yapılırsa hem görsel hem lezzet açısından farklılık katacaktır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder