Hamurunda bolca haşlanmış patatesin bulunduğu bir makarna ya da patates tadının hissedildiği içi boş bir mantı gnocchi.Hamur tarifinde yer alan rendelenmiş muskat cevizi ona hoş bir aroma katarken yapacağınız domates sos da lezzetini arttırıyor.
Patatesli Mantı Gnocchi (Niyokki)
Malzemeler
- 4 büyük patates
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Çok az karabiber
- Muskat rendesi
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 3 adet rendelenmiş domates
Üzeri için: Arzuya göre rendelenmiş peynir ya da parmesan peyniri
Gnocchi (Niyokki) Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın.
- Haşlanan patatesleri çatalla veya patates eziciyle ezip püre haline getirin.
- Biraz ılınınca içine yumurta, tuz, karabiber ,irmik ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini streç filmle kapatıp dolapta 30 dakika kadar bekletin.
- Daha sonra çıkarıp minik toplar halinde parçalara ayırın.
- Ardından bir çatal yardımıyla minik hamurunuzu çatalın arka kısmına bastırarak aşağı çekin.
- Tüm hamur parçalarına aynı işlemi yaptıktan sonra,
- Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın.
- Mantıları suya atın. Hepsi suyun üzerine çıktıktan 2-3 dakika sonra mantıları kevgirle sudan alın. (suya tutmayın)
- Diğer tarafta yağı tavaya alıp eritin.Rendelenmiş domates pürenizi,ezilmiş sarımsak ve kırmızı toz biberi ekleyip sos haline gelene kadar kaynatın.
- Mantıların üzerine döküp karıştırın. Arzuya göre rendelenmiş peynir ilave edin.
- Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder