
Son zamanların popüler yemeği Beef Wellington Ünlü Şef Gordon Ramsay'in imza yemeği olarak anılıyor.Bütün bonfileden yapılan Wellington içi pembe kaldığından bizim kültürümüzde insanların yadırgadığı bir lezzet.İlla yapalım dersek milföye sarmadan attık mı yarım saat düdüklüye her şekilde kendimize uyarlarız.Ama bu sefer bize daha uygun olduğunu düşündüğüm görüntü - lezzet itibariyle ve malzemeleri gereği mutfağımıza uzak olmayan bu lezzet GROUND BEEF WELLİNGTON.
Yani anlayacağımız üzere bizim Dalyan Köfte ile yapılanı :)
Beef Wellington'un orjinal tarifinde kaz ciğeri yerine bizimkiler füme-pastırma koyuyorlarsa demek ki bu uyarlamalar çoktan başlamış.
GROUND BEEF WELLİNTON (KÖFTELİ MİLFÖY SARMA)
- 6 Yaprak Milföy
- 8 Dilim Füme Et
- 1 yumurta Sarısı(Milföyün üzerine sürmek için)
KATMAN MALZEMELERİ;
- 6-7 adet Mantar
- 1 Adet Soğan
- 10-12 yaprak Ispanak
- Tuz,Karabiber
- Sıvıyağ
KÖFTE MALZEMELERİ;
- 700 gr orta yağlı kıyma
- 4 Yemek kaşığı galeta unu
- 1 Yumurta
- 1 Orta boy kuru soğan
- Karabiber ve Tuz
- 3 yumurta
- Haşlanmış Havuç ve Bezelye
- Üzerine sürmek için 1 tane yumurta akı ( köftenin pişerken çatlamaması için)
YAPILIŞI;
Öncelikle Mantarlı Ispanaklı harcımızı yapmakla başlayalım ki biz diğerlerini yaparken hamurumuzu sulandırmaması için soğusun.Bir tavada sıvıyağını kızdırdıktan sonra ince yemeklik doğradığımız soğanları çeviriyoruz.Sonrasında minik doğradığımız mantarları ve ince kıydığımız ıspanakları da dahil ederek tuz,karabiberi ekleyerek salan suyunu çektirene kadar pişiriyoruz.Ve soğuması için kenara alıp beklemesini sağlıyoruz.
Sonrasında içine saracağımız köfteyi hazırlamaya başlayalım.

Yağlı kağıt yardımıyla kıymayı kenarından kaldırıp ortasındaki yumurtaların üzerine kapatın, sonra diğer kenarını da aynı şekilde kapatıp, kıymayı rulo yapın ve elinizle dikkatlice ruloyu düzeltin.
Hazır olan 6 yaprak milföy karelerini birbirine yapıştırarak az bir un ve merdane yardımı ile açıyoruz.İstediğimiz hazırladığımız Dalyan Köftenin rulo içine sığması.Genişliğinden emin olduğumuz dikdörtgen hale gelen milföy zeminine dilerseniz ince bir kat hardal sürebilirsiniz.İstemezseniz başta hazırlanan mantarlı harcı boş yer kalmayacak şekilde yayalım.Geldik rulo yapmaya hazırladığımız köfteyi hassas şekilde harcın üzerine alalım ve üzerine ayırdığımız yumurta akını sürelim ki çatlamasın.Lezzetini arttırmak için hazırlayacağınız salçalı sos da sürülebilir. Sonrasında köftenin üzerine kenarda duran füme etleri diziyoruz veee dikkatli bir şekilde başlıyoruz rulo yapmaya.Kat kısmının tepside alt kısma gelmesine dikkat edelim ki pişerken açılma yapmasın.

Yemeğimiz her ne kadar çok aşamalı gibi gözüksede denemeye değer.Köfteli Milföy Sarma'yı patates püresi eşliğinde şık bir salata ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Yumurta koymak istenmediğinde bu şekilde de yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder