25 Ocak 2020 Cumartesi

TAHİNLİ ÇITIR


Ağzınızda dağılacak ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bir tarif.Tahinli Çıtır hazır baklava yufkasıyla ve normal yufka ile de  hazırlayabileceğiniz lezzetiyle büyüleyecek pratik hazırlanışıyla her an sunum yapabileceğiniz çıtır  ruloların muhteşem tadına varmak için denemelisiniz.

TAHİNLİ ÇITIR

MALZEMELER
  • 10 adet ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı tahin
  • 6 yaprak baklavalık yufka (normal yufka da olabilir)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri
YAPILIŞI;
Baklavalık yufkalardan birini mutfak tezgahına serin.
Üzerine eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla sürün.Diğer baklavalık yufkayı üzerine kapatın ve yeniden eritilmiş tereyağı sürün.Son baklavalık yufkayı da serip üzerine tahin sürün, toz şeker ve ceviz serpin ve rulo yapın.İlk 3 yufka ile yapılanın aynısını son 3 yufkaya da uygulayın.Sonrasında küçük dilimler halinde kesin, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servise sunun.
                                           AFİYET OLSUN...

NOT;Dilerseniz iki kat yufkadan uzun rulolar şeklinde sarıldıktan sonra çıtır çubuk şeklinde de uygulayabilirsiniz.
Resim alıntıdır.






Hiç yorum yok: