İncecik, kıyır kıyır tam da pastane usulü bir galeta.İsterseniz orijinalinde olduğu gibi anasonla, isterseniz sade susamlı çörek otlu hatta toz biberli halleriyle...
MALZEMELER
* 1 Çay bardağı su
* 1 Çay bardağı tercihen halis zeytinyağ / veya sıvı yağ
* 1 Silme tatlı kaşığı tuz
* 1 Çay bardağı tercihen halis zeytinyağ / veya sıvı yağ
* 1 Silme tatlı kaşığı tuz
* 1 Tatlı kaşığı sirke
* 1,5 Yemek kaşığı anason tohumu,çörek otu,susam,keten tohumu,chia vs.(Hangisini kullanmak isterseniz)
* 2 Su bardağı un
.
ÜZERİ İÇİN :
* 1 Tam yumurta
* 1 ~ 1,5 Yemek kaşığı anason tohumu,çörek otu,susam,keten tohumu,chia vs.(Hangisini kullanmak isterseniz)
.
* 180 Derece önceden ısıtılmış alt üst ayar tercihen turbo fırın
.
*** Çay bardağı ölçüsü klasik boy
*** Su bardağı ölçüsü 200 ml.
*** Fırın tepsisi büyük boy ( Değilse iki küçük tepsiye pay edin hamurun ince döşenmesi tercihtir )
* 1,5 Yemek kaşığı anason tohumu,çörek otu,susam,keten tohumu,chia vs.(Hangisini kullanmak isterseniz)
* 2 Su bardağı un
.
ÜZERİ İÇİN :
* 1 Tam yumurta
* 1 ~ 1,5 Yemek kaşığı anason tohumu,çörek otu,susam,keten tohumu,chia vs.(Hangisini kullanmak isterseniz)
.
* 180 Derece önceden ısıtılmış alt üst ayar tercihen turbo fırın
.
*** Çay bardağı ölçüsü klasik boy
*** Su bardağı ölçüsü 200 ml.
*** Fırın tepsisi büyük boy ( Değilse iki küçük tepsiye pay edin hamurun ince döşenmesi tercihtir )
YAPILIŞI
Tüm malzemelerimizi kontrollü şekilde karıştırma kabımızın içine alarak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz. Hamurun içine dileğinize göre susam, çörek otu,chia vs karıştırabileceğiniz gibi sade de yapabilirsiniz.Sonrasında hamuru yağlı kağıt üzerinde merdane yardımı ile yarım cm kalınlığı olana kadar açıp kareler halinde kesiyoruz.Ardından yumurta sarısını sürüp üzerini sade bırakabileceğiniz gibi istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz.
175-180 derecede 10 dk kontrollü alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder