Yufçisa'dan sonra biz de sık sık yapılan ikinci geleneksel yemeğimiz de KAPAMA.Bir çok usul üzere yapılıyordur muhakkak ama bu tarif genelde muhacir yemeği diye bilinir.Oldukça kolay ama bir o kadar da lezzetlidir tavsiye ederim.👌👌👌
![]() |
TAVUK KAPAMA |
![]() |
ET KAPAMA |
MALZEMELER;
- Kırmızı ya da Beyaz Et
- 3su bardağı Pirinç
- Tereyağ-Sıvıyağ
- 1 Baş soğan
- Tuz
- Kuru Nane
YAPILIŞI;
Tercihe bağlı etimizi tuz ilave edilmiş sıcak suda haşlayarak başlıyoruz.Ardından 1 baş soğanı soyduktan sonra küp küp yemeklik doğrayıp bol tereyağ- sıvıyağ karışımında kavuracağız.Yıkayıp nişastasından arındırdığımız pirinçleri tencereye ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edeceğiz.Bu sırada tuz ve bolca kuru naneyi pirinçlerin üzerine ekleyip haşladığımız et suyumuzdan 1/2 ölçümüz kadar tenceremize ekleyeceğiz.Yalnız burada dikkat edeceğimiz nokta iki taşım fokurdatıktan sonra pilavımızı suyu ile birlikte fırın tepsimizin içine alıyoruz.Pirinçleri tepsimizin heryerine eşit dağılacak şekilde yaydıktan sonra haşladığımız etleri pirinçlerin üzerine kapatıyoruz.Geldik fırınlama kısmına 180 derece fanlı alt-üst ısınmış fırında tepsimizin üzeri örtülecek şekilde pişmeye bırakıyoruz.Üzerini örtme amacımız pirinçler takır takır kurumasın.Pirinçler suyunu çektikten sonra KAPAMA'MIZ servise hazırdır. KAPAMA tencere yemeği değil fırında tepsi yemeğidir.
AFİYET OLSUN...
2 yorum:
Her zaman evimizde yapılan geleneksel yemegimizdir tavsiye ederim bende harika gözüküyor
Soğan pilava nasıl olur diye düşündüm ama ilk fırsatta deneyeceğim
Yorum Gönder