6 Ocak 2018 Cumartesi

İÇLİ KÖFTE

Beni tanıyanlar bilir en sevdiğim şeylerden biridir İçli Köfte bayılırım💜💜💜 Tek başına benim için yeterlidir.Bu kadar seviyorsam sadece restoranla kısıtlamamam gerekir kendimi.Bu nedenle sıvadık kolları annemle bir-iki denemeden sonra şahane yapmaya başladık diyebilirim.Mütevazi olamam bu konuda 😊
Annem hamurunda ben ise içi ve şekil verme konusunda uzmanlaştık.İnstagram'da Nerminyazılıtaş sayfası sahibesi gibi fazla yapıp dondurucuya bile atmaya başladık.Sonrasında çıkartıp kızartınca enfes oluyor tavsiye ederim.Malzemeleri isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.Hamuruna patates yerine kıyma da konuluyor ya da her ikisini de koymayıp un ile de kıvamını tutturabilirsiniz.Kolay Gelsin...
                                                                                                                                                          Bu tarif nerminyazilitas adlı instagram sayfasından alıntııdır...

İÇLİ KÖFTE


HAMURU İÇİN
  • 1 kg köftelik ince bulgur 
  • 4 orta boy haşlanmış patates 
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 su bardağı un 
  • 3 tatlı kaşığı tuz 
  • Çok az karabiber 


İÇ HARCI İÇİN

  • 1,5 kg kıyma 
  • 1,5 kg soğan 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber 
  • 1 su bardağı kadar ceviz isteğe bağlı 

YAPILIŞI

İlk önce harcını hazırlıyoruz soğanları küp küp yemeklik doğrayıp 100 gr tereyağı veya margarin de soteliyoruz icine 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyıp karıştırıyoruz ayrı bir tavada kıymaları güzelce kavurup soğanlarla buluşturuyoruz tuz pul biber karabiber ekleyip hepsini birden 5 dakika daha kavurup ateşten alıyoruz soğuması icin 3 saat veya bir gece bekletiyoruz bu arada bulguru bir tepsiye alıp üzerine 2-3 su bardağı kadar sıcak su döküp bulguru şişmeye bırakıyoruz bulgur şişince üzerine biber salçası 1 paket patates püresi veya haşlanmış pure gibi ezilmiş patatesi tuz karabiber un ekiliyoruz 1 su bardağı kadar su ekleyip yoğurmaya başlıyoruz ben makinede yoğurdum harcın durumuna göre yavaş yavaş su ekiliyoruz ben 1,5 su bardağı daha su ekledim sıkı bir hamur elde ediyoruz makinede 10-15 dakikada oldu 
Çevizden biraz büyük bir parca alıyoruz avuç içimize sığacak büyüklükte yuvarlayıp işaret parmağımızla çok az elimizi suya batırıp icini oyup iç malzemesi koyup kapatıyoruz harç bitene kadar aynı işlemi devam ediyoruz ben çok yaptım derin dondurucuya atmak için tepsilere dizip sonra buzlukta dondurdum bu ölçülerden tam 82 adet içli köfte çıktı afiyet olsun...
Not:Daha sonrasında bol kızgın yağda kızartıyoruz içli köftelerimizi 💜💜💜





VİDEO:Bera tatlı dünyası adlı instagram sayfası sahibinden alıntıdır.⬇


Video Şeffaf Mutfak adlı sayfadan alıntıdır...


Hiç yorum yok: