Her ne kadar İngiliz ya da Avustralya keki diye anılsa da aslında klasik kek ya da pandispanya tarifiniz ile yapabileceğiniz porsiyonluk enfes bir lezzet. Farklılığı minik lokmalar halinde kesip çikolatalı sosa batırıp hindistan cevizi ile kaplamak.Hepsi bu kadar kısa zamanda denenecekler arasında yerini aldı bile.
Afiyet olsun
KEK MALZEMELERİ
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağının üçte ikisi kadar sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

SOS MALZEMELERİ
Bulamak için: Hindistan cevizi
Lokum Kek Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
- Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
- Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
- Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün.
- Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
- Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
- Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
- Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
- Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
- Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır.
Afiyet olsun
ORIGINAL LEMINGTON CAKE VIDEO
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder