25 Temmuz 2019 Perşembe

LAMINGTON CAKE (LOKUM KEK)

Her ne kadar İngiliz ya da Avustralya keki diye anılsa da aslında klasik kek ya da pandispanya tarifiniz ile yapabileceğiniz porsiyonluk enfes bir lezzet. Farklılığı minik lokmalar halinde kesip çikolatalı sosa batırıp hindistan cevizi ile kaplamak.Hepsi bu kadar kısa zamanda denenecekler arasında yerini aldı bile.


KEK MALZEMELERİ
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağının üçte ikisi kadar sıvı yağ
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
SOS MALZEMELERİ
  • 3 su bardağı süt
  • 25 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 80 gr. bitter çikolata
Bulamak için: Hindistan cevizi

Lokum Kek Nasıl Yapılır?
  • Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
  • Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
  • Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
  • Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün. 
  • Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
  • Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
  • Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
  • Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
  • Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır. 

                                      Afiyet olsun

 ORIGINAL LEMINGTON CAKE VIDEO



Hiç yorum yok: