26 Ağustos 2019 Pazartesi

MEYVELİ PARFE

Parfait (Parfe)1894 yılında yapılmaya başlayan, dondurulmuş tatlı türüdür.Fransızca mükemmel anlamına gelir.Fransa'da, parfait şeker, yumurta ve krema çırpılarak yapılmış dondurulmuş tatlı anlamına gelir.İsteğe göre içine farklı malzemeler konulabilinir.Bizler de kendi damak tadımıza göre daha basitleştirerek uyarlamışız.En güzeli de tarife istediğiniz eklemeleri yaparak daha da nefis hale getirilebilir olması.

Meyveli Parfe
Malzemeleri
  • 300 ml. (1.5 su bardağı) krema
  • 200 gr. labne peyniri
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 20 adet bisküvi – parçalanmış
  • 20 adet çilek – dilimlenmiş
  • Ve isteğe bağlı olarak ahududu,muz,vişne,kivi,şeftali vs.ortadan ikiye kesilmiş


YAPILIŞI

Krema, pudra şekeri ve labneyi bir kasede koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpın.(Bu malzemeler yerine 2 paket krem şanti de kullanılabilir)
İçine, bisküvi parçalarını, dilimlenmiş çilekleri ve ortadan ikiye kestiğiniz ahududuları ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırın.
Dikdörtgen bir kabın içine dışarı taşacak şekilde streç film yerleştirin, meyveli karışımı içine döküp streçle üzerini kapatın ve 3 – 4 saat buzlukta donmaya bırakın.
Servis etmeden önce parfeyi buzluktan çıkartın, 1-2 dakika bekleyin ve streç filmden sıyırıp dilimleyerek servis edin.


                                              AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: