En son ekşili çorba deneyimimden sonra tarifinin muhakkak burada yer alması gerektiği kanaatine vardım.Her ne kadar kendimize tariflerde güvensek de arada tutmadığı olabiliyor ki son deneyimimde öyle bir tecrübe yaşadım.
En iyisi garanti tarif burada dursun ❤️❤️
MALZEMELER
- 250 gr kıyma
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinç
- 1 orta boy soğan
- 1 yumurta beyazı
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 2 Su bardağı yoğurt
- 1 Tepeleme çorba kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 Limonun suyu
- 1 Buçuk litre su
YAPILIŞI
Öncelikle soğanı rendenin ince kısmında rendeliyoruz.Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kıyma ile bir kaba alıp soğan,tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun.Küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin.Sonrasında suyu tencereye alıp tuz ve sıvıyağ ekleyerek kaynatın.Köfteleri ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Bir kasede yumurta sarısı,limon suyu,yoğurt ve unu ekleyerek çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırarak ılıştırın.Hazırladığınız terbiyeyi kaşık kaşık tencereye ilave edip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder