15 Ekim 2019 Salı

PAÇALI NOHUT YEMEĞİ


  Her ne kadar başlıkta paçalı görselde etli de olsa herkes yapmadığından dolayı net halini bulamayıp görselini tahayyül etmek açısında  klasik nohut yemeğinin içerisinde et yerine aşağıda yer alan paçalı halini düşünelim.En yakın zamanda annemin yaptığı Paçalı Nohut Yemeğinden bir görsel paylaşıp bu kargaşayı çözmüş oluruz.
Gelelim lezzetine sakatat severler için harika ama sakatat sevmeyenlerin yanına zor yaklaşacağı türden bir yemek.Muhteşem kolojen deposu paçanın nohut ile buluşma serüveni diyelim.En azından bir kere de olsa tadılması gereken nefis ötesi yemek.

PAÇALI NOHUT YEMEĞİ


MALZEMELER;

  • 4-5 adet temizlenmiş koyun paçası
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı Domates Salçası
  • 1 tatlı kaşığı Biber Salçası
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • YAPILIŞI;
    Öncelikle paçaları yıkayıp 1 saat düdüklü tencerede haşlıyoruz.İsterseniz aynı zaman içerisinde nohutları da haşlayıp hazır hale getirebiliriz. Nohutlar haşlandıktan sonra bir süzgeçle süzüyoruz.Ayrı bir tencerede sıvıyağı ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları kavurarak sırasıyla salçaları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Salçanın iyice kokusu çıktıktan sonra haşlanan nohutlar eklenip bir diğer tarafta bekleyen paçaları da ekleyip biraz paça suyundan biraz da sıcak su eklenerek tuz ile lezzetlendirip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.Kısık ateşte nohutlar yumuşayınca ve  yemek suyu helmelendiği zaman yemeğimizin altını kapatıyoruz.Sıcak servis edilmesi önerilir.
                                                                                        Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok: