Bu sıcak yaz günlerinde içimizi ferahlatan nefis bir limonata tarifim var.Portakalın bol olduğu zaman buzluğa atılanları da değerlendirme zamanı.Şayet portakal kullanmak istemiyorsak hepsini limondan da yapabiliriz.
LİMONATA
MALZEMELER
- 2 adet orta boy portakal
- 1 adet limon
- 1,5 su bardağı şeker(Damak zevkinize göre ekleyip azaltabilirsiniz.)
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu (Olmasa da olur.)
- 10 su bardağı su
- Taze nane
Limon ve portakallar yıkanıp doğranıp bir gece buzlukta dondurulur.
Portakal ve limon buzluktan çıkarılıp on dakika bekletilir.
Robota koyulup üzerine şeker ilave edilip çekilir.
İki litre suya limon tuzu ve çekilen limon ve portakallar koyulup şeker ve limon tuzu eriyinceye kadar karıştırılır.
Süzgeçten geçirilip posası ezilmeden süzülür.
Şişelere koyulup içine nane yaprakları atılıp soğutulur.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder