23 Eylül 2021 Perşembe

SAKIZLI RUM KURABİYESİ


 MALZEMELER;

  • 3 su bardağı kavrulmuş un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 250 gr tereyağ oda sıcaklığında
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri çekim çiğ badem
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı damla sakızı
Bulamak için;
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI;

Kurabiye yapımına önce kısık ateşte tavada unun rengi değişene kadar kavuruyoruz, eleyip bir kaba alıyoruz.
Yoğurma kabına yumuşamış tereyağı, yumurta ve pudra şekeri koyup elimizle karıştırıp üzerine kabarma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.En son unu ve çekilmiş bademi de koyarak elimizle yoğuruyoruz, biraz dağılır gibi oluyor ama korkmayın .Avucunuzun içinde sıkarak minik kurabiyeler hazırlıyoruz, bu ölçüden 50 adet çıkıyor.Ön ısınma yaptığımız fırında 170 derecede 25/30 dakika pembeleşene kadar pişiriyoruz.Fırından çıkınca sıcak olarak pudra şekerine bulayarak servis ediyoruz.

                 AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok: