MİNİ PERDE PİLAVI
Hamur İçin;
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir iki damla sirke
- 1 büyük boy soğan
- 1 su bardağı basmati ya da normal pirinç
- 2 tavuk butu (haşlanıp didiklenecek)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 buçuk su bardağı tavuk suyu
- Yarım fincan boziç (antep fıstığı)
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı tuzsuz badem
- Tuz,karabiber,şeker,yenibahar,tarçın (zevkinize göre baharat oranını belirleyebilirsiniz)
YAPILIŞI
Fırına girebilen küçük kapları tereyağ ile yağlıyoruz,bademleri diziyoruz.
Hamuru hazırlarken un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz.Unu kademeli ekleyerek orta sert bir hamur elde ediyoruz.15 tane(kullandığınız fırın kabına göre beze adeti değişir) beze hazırlıyoruz.Bezeleri merdane içe açarak badem dizdiğimiz fırın kabının üzerine seriyoruz.(Biz muffin kabında yapıyoruz)
Pilavda kullanmak üzere tavuk eti ve suyunu elde etmek için tavukları haşlıyoruz.Tavuğu didikleyip suyundan 3 buçuk bardak ayırıyoruz.
Pilav için tereyağında yemeklik minik doğranmış soğanlar hacmini kaybedip rengi dönene kadar kavuruyoruz.Üzerine yasmin pirinci yıkayıp koyuyoruz.Ardından kuş üzümü,şeker,tuz,karabiber,tarçın,yenibaharı ekliyoruz.Güzelce karıştırıp tavuk suyunu ekliyoruz.Kuruyemişli sevenler pilav suyunu çekince bademi doğrayarak,antep fıstığını bütün olarak bu aşamada ekleyebilir.Pilavı ocaktan yarıdan biraz fazla pişmiş şekilde alıyoruz icine didikledigimi tavugu ekliyoruz. Oda sıcaklığına gelince hamurun içine aldigi kadar pilav koyup hamuru kapatıyoruz.Kapanan perde pilavının üzerine bir parça tereyağ koyuyoruz önceden ısınmış 180 derece fırında hamur kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Pişen pilavı kabından ters çevirerek tercihen sıcak servis ediyoruz.
(Aynı ölçüyle büyük bir porsiyonda yapabilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder