22 Aralık 2021 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ

FIRIN SÜTLAÇ

MALZEMELER;

  • 3 kilo süt (2 kilo inek 1 kilo manda yada tamamen inek)
  • 350 gr toz şeker (2 bardaktan 1 parmak eksik şekeri fazla seviyorsanız arttırabilirsiniz)
  • 1 paket krema
  • 100-150 gr pirinç (1 çay bardağı ama pirinci yoğun seviyorsanız arttırabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı nişasta (kıvamını yoğun seviyorsanız dolu yemek kaşığı daha akışkan seviyorsanız silme yemek kaşığı)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
YAPILIŞI

Pirinç 1 su bardağı su ile tencerede suyunu çekip şişene dek pişirilir.Üzerine çiğ ise pişirip soğuttuğumuz sütten bir su bardağı ayırıp kalanını döküyoruz ve 1 paket krema ekliyoruz.Kabarıp bir kaç kez kaynayınca içine toz şekeri ekliyoruz ve 1 saat kadar en kısık ateşte pişiriyoruz.Başta ayırdığımız soğuk süte nişastayı,yumurtayı ve vanilini ekliyoruz çırpıyoruz ve kaynayıp yoğunlaşan süte ekliyoruz.5 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.Fırın kaplarına bölüştürüyoruz.Tepsiye porsiyonladığımız sütlaçları koyup yarısına kadar soğuk su ile önceden en yüksek ayarda ısıttığımız fırının en üst rafına üst ızgara açık şekilde koyuyoruz.Üzeri kızarana dek 10 dakika kadar bekletip alıyoruz.

Not;Malzemeler kişi sayısına göre arttırılabilir ya da azaltılabilir.

Hiç yorum yok: