22 Aralık 2021 Çarşamba

KAŞIK TATLISI

 

KAŞIK TATLISI

Muhallebisi için;
  • 1 lt süt
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket toz krem şanti
Çikolata Sos için; ( isterseniz hazır çikolata sos kullanabilirsiniz)
  • 500 ml süt
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 80 gr çikolata (sütlü yada bitter)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çimdik tuz
  • 15 adet kedili (isteğe bağlı)
YAPILIŞI

Muhallebi için sütün içerisine un,nişasta,yumurta sarısı,şeker eklenir güzelce çırpılarak orta ateşte pişirilir.Kaynamaya başlayınca 2 dakika fokurdatılır altı kapanır.Bu aşamada el çırpıcısıyla çırpılarak soğutulur (sık aralıklarla çırpmak önemli yoksa üstü kabuk tutar) Tamamen soğuduğundan emin olduğumuz muhallebiye krem şantı ve vanilin eklenir ve el mikseriyle güzelce çırpılır,pürüzsüz bir kıvam alınca içerisne minik parçalara ayrılmış kedidili bisküviler eklenir( eğer muhallebi soğumadan eklersemiz bisküviler çok yumuşar) karıştırılır bütün borcama dökülerek kenara alınır.
Çikolata sos için süt,nişasta,kakao ve şeker ve tuz bir kapta karıştırılırak pişirilir.Fokurdamaya başlayınca 2 dakika beklenir altı kapatılır.İçersne sıcakken çikolata ve tereyağ eklenir.Çırpılarak sosum içinde erimesi sağlanır.Sonrasında ise sık sık çırpılarak sosun ılınması beklenir.Ilınan sos borcama alınan tatlının üzerine dökülür ve en az 4-5 saat (ben 1 gece beklettim) buz dolabında bekletilir.Üzerine kakao serpilerek tercihen meyve ile servis edilir.

NOT:Kedidili biküvileri isteğe bağlıdır.Dilerseniz eklenilen videoda ki tarif gibi yapılabilir.Her ikiside harika lezzettir.


Hiç yorum yok: