22 Aralık 2021 Çarşamba

KRUVASAN BÖREK


KRUVASAN BÖREK

MALZEMLER;
  • 4 adet yufka
  • 50 gr tereyağ
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çimdik karbonat
YAPILIŞI

Tereyağ eritilir içerisine sıvıyağ,un,nişasta,karbonat ve sirke eklenir,çırpılır.Yufkalar tezgaha serilir her bir kata hazırladığımız sos eşit miktarda sürülür.4 kat içinde bu işlem yapılır en üst katada sos sürülür.Yufka başta 4 parçaya ayrılır sonra her bir çeyrek parça 8 e bölünür toplamda 32 parça elde edilir.İçerisine iç harç (patatesli,peynirli,kıymalı v.s.)eklenir.Rulo şeklinde sarılır.(Vaktiniz varsa 1-2 saat buzlukta bekletmeniz iyi olur).Buzluktan çıkınca yumurta sarısı sürülür ve börekler önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana dek pişirilir.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok: